miercuri, 24 iunie 2015

Prințesele moderne își donează părul


 Este ora prânzului,aștept  să sosească surorile  Diana si Carina împreună cu mama lor.
Îmi   face plăcere să le întâlnesc, au părul  lung și des,foarte bogat.Puțini copii au norocul să moștenească așa un păr minunat.
Au crescut,sunt adevărate  domnișoare, se așează  la zona pentru spălat și mai au nevoie doar de câte o pernuță pentru ca poziția să fie relaxantă.Sunt încântate că doi băieți le vor spăla părul înainte să fie tuns.
 Eu, mă întrețin cu mama lor care,fie vorba intre noi, este o curajoasă, deține în portofoliu trei fete cucuiete.
Mai greu de  tăticul  lor ,dar cam asta-i treaba. Cand ai așa  multe fete acasă, te aștepți să petreacă ceva vreme la coafor.

Însă ce mă face să scriu despre aceste două surori? Veți afla în rândurile de mai 
jos.

Vreau sa știți că am tot vazut filmulete cu fetițe cu părul  lung care făceau donații  pentru copiii bolnavi însă, spre rușinea  mea, nu am știut  că  putem face asta și în România.
Ei bine, cu încântare am aflat că mămica aceasta eroină,Tanța Steriuș, iși crește copiii în spiritul iubirii aproapelui. Le învață pe fete câtă bucurie poate să-ți aducă momentul în care dăruiești din suflet. Poți dărui orice. De data aceasta, ele invață să ofere  părul lor, copiilor care au mare nevoie de el.
Sunt fericită  să descopăr zi de zi oameni frumoși. Sunt convinsă că împreună vom reuși. 
Consider că este un gest absolut minunat să accepți la vârsta de 8 și respesctiv 4 ani să-ți tai părul și să-l donezi.


Mi-ar plăcea din suflet sa mă implic.

Diana 8 ani


Carina 4 ani

Dacă sunteți interesați și vreți să dați o mână de ajutor, vă invit să citiți mai jos despre acești oameni frumoși și despre cum puteți ajuta.


The Little Princess Trust (laureat al the Queen’s Award for Voluntary Service, 2012) este o fundație non-profit cu sediul in Hove, Anglia, care oferă peruci din păr natural copiilor ce și-au pierdut părul în urma tratamentelor împotriva cancerului.

Avantajul acestei fundații este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, condițiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru. De asemenea, se acceptă și codițe ce au fost secționate cu mult timp în urmă dar au fost păstrate în condiții bune. În opoziție, nu se acceptă extensiile, dredurile, părul tip afro sau părul grizonat.

Procesul de secționare a părului este relativ simplu. Acesta se poate realiza atât la un salon, cât și acasă, atât timp cât sunt respectați pașii secționării: părul trebuie spălat și uscat bine înainte, prins cu un elastic sus, împletit, prins cu un elastic jos și apoi secționat deasupra elasticului de sus.

IMPORTANT: Părul trebuie să fie complet uscat în momentul secționării.

Este recomandabil să fie depozitat, apoi, într-o pungă sigilabilă curată. Din păcate, costurile secționării vor trebui suportate de către donatori. Așteptăm colaje cu fotografii realizate în momentul secționării părului, poze before&after sau alte tipuri de imagini ce exprimă implicarea dumneavoastra în proiect, pentru a le posta  pe pagina oficială de facebook a proiectului, cu acordul dumneavoasta, desigur.

Coletele cu donațiile de păr pot fi predate personal la UMF Iași, sau pot fi trimise prin curier pe adresa Societății Studenților Mediciniști Iași, str. Universității, nr. 16, Iași, România, cu mențiunea „LPT”. În acest colet vă vom ruga să includeți o hârtie cu datele dvs: nume, prenume, număr de telefon – pentru a vă putea confirma ca am primit pachetul.

Donațiile vor ajunge la sediul LPT, în Anglia, de unde vor fi redirecționate către o fabrică din China, unde părul va fi selectat fir cu fir și din 5-7 donații se va confecționa o singură perucă.

Plănuim desfășurarea acestui proiect pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a le oferi tuturor doritorilor posibilitatea de a se implica.

Din păcate nu există o fundație de acest tip la noi în țară, de aceea am și inițiat proiectul în această manieră. Urmărim, totuși, pe viitor, extinderea acestui concept.

Este important de menționat faptul că membrii acestei fundații sunt voluntari, ca și noi – membrii SSMI, iar perucile confecționate sunt oferite copiilor și nu vândute. De aceea, în cadrul acestui proiect există și o parte de fundraise – strângere de fonduri pentru a oferi fundației bănuții necesari pentru a confecționa aceste peruci. Orice donație este binevenită și poate fi depusă în următorul cont:

Nume: Societatea Studenților Mediciniști Iași
2511.1-10805.1/RON
IBAN: RO84RNCB0178011166540001
Fiscal code: 8740489
BCR, Iași, Al. I. Cuza, Str. Ștefan cel Mare, no. 8A

Contact: LPTIasi@yahoo.com

Coordonator LPT
Ioana - Maria Andrioaie
0744 81 86 85                                                                            

http://www.littleprincesses.org.uk/

Un comentariu:

  1. Felicitari fetitelor pentru gest!! Sunt minunate!!
    Stiu ca parul trebuie sa fie curat si uscat, si eu mi l-am taiat pentru copilasii bolnavi de cancer.

    RăspundețiȘtergere